Останнє засідання, яке мало відбутися нещодавно, було скасовано через неявку адвоката Євгена Іскольда, який є одним із обвинувачених

Однак, коли суд висунув питання про відсутність адвоката, Іскольд заявив, що його захисник зайнятий невідкладними слідчими діями та просив відкласти слухання.

Головуючий суддя Кравчук нагадав присутнім, що справа стоїть на місці протягом 10 місяців, а сторона захисту вже 20 разів зривала засідання. Це, безперечно, порушує принципи ефективного виробництва.

Вадим Альперін
Вадим Альперін

Судді ухвалили рішення звернутися до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури з метою притягнення захисника до відповідальності. Крім того, було визначено, що засідання у справі проводитимуться щотижня у вівторок.

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Зазначимо, що у листопаді 2019 року стало відомо, що під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів на митниці від правоохоронців втік Вадим Альперін — він причетний до схеми розмитнення імпортованих товарів за зниженими цінами.

Від реалізації цієї схеми держава зазнала понад 77 млн ​​грн збитків. Бізнесмен імпортував товар у величезних кількостях, переважно з Китаю. Президент Володимир Зеленський пообіцяв подарунок за допомогу у затриманні самого Альперіна.

Раніше повідомлялося, що головуючий у справі "короля контрабанди" Вадима Альперіна суддя Олексій Кравчук заявив про погрози. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Під час судового засідання Вищого антикорупційного суду 27 лютого суддя зазначив, що за фактом загроз, отриманих суддівською колегією у цій справі, направлено відповідне звернення до Офісу Генпрокурора та Вищої Ради Правосуддя.

Вадим Альперін
Вадим Альперін

Реєстр заяв на сайті ВРП закритий, тому дізнатися, в чому полягало таке втручання і які саме погрози отримали судді, поки що неможливо.

Головуючий лише зазначив, що погрози суддям стосувалися цього кримінального провадження.

Відомо також, що зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого втручання у діяльність судових органів.

Раніше судді зверталися до Апеляційної палати з клопотанням про передачу справи до іншого суду. Однак у задоволенні цього подання Апеляційна палата відмовила.

Аналогічне клопотання адвокати подали до ВАКСу повторно, але й цього разу суд його відхилив.

Засідання у справі сьогодні не відбулося, оскільки сам Альперін з нібито "технічних причин" не зміг вийти на зв'язок. Не з'явився його адвокат, тому судове засідання відклали на 9 березня.

Нагадаємо, що бізнесмена Вадима Альперіна звинувачують у створенні злочинної організації, яка шляхом махінацій незаконно завозила товари в Україну. За версією слідства, збитки становили понад 77,7 млн ​​грн.