Після новини про відправку за ґрати на 2 місяці у справі про держзраду нардепа Нестора Шуфрича у багатьох експертів і журналістів одразу постало питання, чи буде влада далі покривати одіозного Вадима Столара або нарешті відправить його за ґрати.

Адже активність щодо членів реєстру “Зрадників України” виникла не просто так і пов’язана вона з підготовкою до можливих виборів. Очевидно, посадити Столара і подібних до нього було б чудовим кроком, враховуючи кримінальні справи, відверто антиукраїнську діяльність та голосування за скандальні Харківські угоди ще за часів його членства в Партії Регіонів. Але з іншого боку влада сама сьогодні тісно співпрацює із колаборантом.

Що важливо – Столар не просто гуляє на волі, він захищає як свої активи, так і активи кума Путіна Віктора Медведчука, а також наполегливо веде пропагандистську роботу. Разом із Медведчуком він створив псевдоблагодійний фонд, реклама якого заполонила весь інформаційний простір.

Раніше ЗМІ неодноразово писали, що співвласником однієї із компаній Столара-Медведчука ENSO є кінопродюсер Артем Колюбаєв, бізнес-партнер глави Офісу Президента. Він також володіє часткою в «Ессет Файненшнл Груп», яка спрямовує мільйони компаніям колишніх нардепів від ОПЗЖ для участі у будівництві ЖК від ENSO у Києві.

І це не все, буквально днями в одному з розслідувань Bihus.Info журналісти з’ясували, що у 2022 році слідчі ГБР знайшли частки Столара та його бізнес-партнера Медведчука у фірмах “Академ-Клуб”, “Орест”, “Осокорки-7”.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Все новости

Усі активи одразу ж потрапили під арешт, але не надовго. Вже восени їх було переписано на людей заступника голови ОП Олега Татарова.

Виходить, що напередодні виборів екс-нардеп від ОПЗЖ Шуфрич потрапляє під роздачу влади, а сепаратисту Столару вдається не тільки захищати активи і свої, і Медведчука, а ще й далі вести антидержавну діяльність.

Виникає логічне питання – скільки влада прикриватиме одіозного колаборанта Столара та йому подібних?