"Озброївшись"знаннями і інформацією при підготовці тендерних документів від Кременчука, Вишневе запросило вже не листа-рекомендацію компанії Motorola, а сертифікати на обладнання. Для розуміння кількість сертифікатів в країні на різні види продукції складає 1600 і більш.

Як кажуть «свято місце порожнім не буває».

Схема працює безвідмовно і стовідсотково. Звичайно, таку кількість сертифікатів, які запросила міська рада, заздалегідь підготувала одна компанія, яка і прийшла для участі в тендері, коли посадовці міської ради штучно звузили коло учасників.

Як вбачається зі звернення скаржників до правоохоронних органів, і до ДАСУ через майданчик PROZORRO, із самих документів наданих від компанії ТОВ «АГНІ ІНЖИНІРИНГ» яку визнали переможцем, досвіду в виконанні таких робіт компанія не має, і аналогічного договору, як того вимагали в тендерній документації, не надала. Але такі порушення чинного законодавства не зупинило замовника тендеру, адже компанія і ціну знизила при загальній вартості 3 млн грн всього на 6 тис. грн.

А тут і випливає головне, як кажуть «вишенька на торті», ціна на обладнання склала 3 млн грн за 6 систем оповіщення, в той час, коли на аналогічне обладнання, яке закуповувала Макарівська громада в березні, ціна склала за 30 систем оповіщення – 7 млн грн. В обох випадках виробник один і той же – ТОВ «НВФ «Бранд Майстер Плюс».

Популярні статті зараз

Борис Баум та Андрій Астапов кошмарять підприємців

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Зеленський звернувся до українців через війну у Ізраілі

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости

В Вишневому хочуть закупити системи по 500 тис грн, коли в Макарові місяць тому вони коштували 230 тис грн за одиницю.

Ось так в Вишневому вирішили закупити за бюджетні кошти дорогі системи. І очікувану вартість заздалегідь підготували, і умови в тендерній документації прописали, щоб ніхто не помішав вкрасти та поділити народні кошти.

Звичайно такі дії, та ще під час війни, не залишаються без уваги суспільства. Громадська організація «Асоціація соціального партнерства», вже звернулася до САП, Київської ОВА, Вишневої міської ради про відміну тендеру.

Сподіваємось, що здоровий глузд візьме верх над жадібністю та корупцією.