Петиція щодо позбавлення повноважень народного депутата Верховної Ради України Миколи Тищенка у зв'язку з його зловживанням службовим становищем менш як за добу набрала половину необхідних голосів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт парламенту.

Як відомо, петиція на сайті Верховної ради з'явилася після того, як Тищенко потрапив до чергового скандалу. На цей раз через справу про напад осіб у камуфляжній формі на колишнього військового у центрі Дніпра.

За фактом незаконного позбавлення волі потерпілого нардепа вже оголошено підозру, що прокурори проситимуть для Тищенка домашній арешт.

Популярні статті зараз

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Реакція ВП та МВС

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі телемарафону прокоментував напад на колишнього бійця у Дніпрі, зазначивши, що всі причетні мають покарати. А на питання телеведучої про те, що нападниками можуть бути охоронці нардепа Тищенка, глава МВС сказав: "Не має значення, що це за люди. Кожен громадянин має відповідати перед законом".

Клименко також повідомив, що за цим фактом було відкрито два кримінальні провадження: завдання легких тілесних ушкоджень і незаконне позбавлення волі.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак, який доводиться Тищенком кумом, також відреагував на конфлікт, зазначивши, що поведінка народного депутата є абсолютно ганебною.

"Подивився відеозапис конфлікту народного депутата Тищенка і військового. Тут нема про що навіть говорити. Поведінка народного депутата - абсолютно ганебна. Їй немає виправдань. Правоохоронним органам точно є, на що реагувати. Так, Тищенка я знаю давно. Справді - хрестив його сина. Але це було багато років тому. Я давно вже не сприймаю його вчинків і не розумію їх. Тому не підтримую з ним жодних стосунків", - написав Єрмак у своєму Telegram-каналі.

Він також додав, що "така поведінка Тищенка несумісна зі статусом народного депутата".

Обшуки у Тищенка та підозра

Вже сьогодні вранці, 25 червня, у Тищенка провели обшуки, під час яких ГБР оголосило йому про підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого (ч. 2 ст. 146 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Версія слідства наступна: 20 червня 2024 року у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата України протиправно позбавила волі потерпілого – колишнього військовослужбовця ЗСУ. Його утримували протягом певного часу та завдали тілесних ушкоджень. Слідство встановило, що це було зроблено за попередньою змовою групою осіб та із застосуванням фізичної сили та спецзасобів.

У свою чергу Офісу генпрокурора тим часом повідомили, що клопотатимуть про обрання народному депутату запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.