Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії «Наш Край» (справа 857/6/24). У власність держави перейшло майно, активи партії, але політика не перешкоджає директору разом з службовими особами «Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України» (керівники Вітовецький В. О., Кравченко В. П) вирішувати свої бізнес-проекти.

Впродовж журналістського розслідування «ЗМІ розповіли про нові "договорняки" ДСНС в Переяслав-Хмельницькому: "схематоз" на впровадженні систем оповіщення» кореспонденти вже розповідали в публікації про лобіювання ДСНС бізнесу в громадах.

Цього разу журналісти поспілкувались в Сумській ОВА зі співробітниками Департаменту цивільного захисту та з'ясували, що на територіальні системи оповіщення також наклав «лапу» ДСНС, але вже з ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК», підприємством, яке не має досвіду в проектуванні та улаштуванні систем оповіщення і це вони підтвердили в своїй скарзі до антимонопольного комітету. Саме представники ДСНС лобіюють інтереси в обласних адміністраціях і вирішують хто може стати переможцем в тендерах по проектуванню систем оповіщення - ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК».

Така діяльність призводить до порушення вимог Розпорядження КМУ від 11.07.2018 року №488-р, адже кінцевий термін впровадження системи оповіщення – грудень 2024 року. Затягування часу ставить під загрозу впровадження систем, що може призвести до трагедій – поранення і загибелі мирного населення далеко від бойових дій, адже саме системи оповіщення забезпечують цивільний захист і сповіщають про повітряну тривогу, що дає людям можливість сховатись в укриттях. В свій час саме ДСНС перенесла терміни впровадження системи оповіщення шляхом прийняття постанови КМУ. Таким чином війну Україна зустріла без засобів оповіщення. На нашу думку, саме на совісті ДСНС, органів державної влади людські трагедії.

Вже очевидно, що створення систем оповіщення провалено і відповідальність лежить на ДСНС.

Популярні статті зараз

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Бренді та вино з лохини: українські фермери вийшли на новий рівень переробки ягід

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

По інформації журналістів, Генеральна прокуратура вже порушила ряд кримінальних проваджень відносно невиконання забезпечення цивільного захисту органами державної влади та місцевого самоврядування. ОВА повинні вийти з-під корупційного впливу, на нашу думку, окремих службових осіб ДСНС та прийти до здорового глузду, що саме від органів державної влади та місцевого самоврядування залежить життя та здоров'я громадян, які проживають в регіоні.