Колаборант з бази «Миротворець» Костянтин Бедовой, відомий у кримінальних колах на прізвисько Костя Калоша, став на захист одеського фітнес-тренера, який матом ображав українських військових і побажав їм смерті.

«Цього тренера будуть страшенно катувати, гвалтувати, а потім вбʼють. Правозахисники, де ви там? Відправляють хлопця на катування, знущання і болісну смерть», – написав Калоша у Facebook.

Вочевидь катами, гвалтівниками і вбивцями він вважає воїнів 3-ї штурмової бригади, куди мобілізували тренера. У своєму дописі Калоша посилається на проросійського нардепа, фаната московської церкви Артема Дмитрука, який заявив, що «тренер грубо висловився не на адресу бойових підрозділів, а співробітників ТЦК, які приїхали роздавати повістки». Тобто, на думку цих колаборантів, ображати і бажати смерті військовослужбовцям ТЦК – можна.

6 липня 2024 року в Одесі фітнес-тренер обматюкав українських військових. «Та мені по***й, що ти воював, усі, хто там воює, дов***еби. Ви раби. Іди далі воюй, поки не здохнеш. Ти для мене не людина, ти г***да. Щоб ти здох, щоб ви всі там здохли», – сказав він військовому. Історія набула розголосу, фітнес-тренера спочатку провчили активісти, а потім його забрали до ТЦК, де він отримав повістку. Після успішного пройденої ВЛК, його відправили до 154-ї бригади, військовослужбовців якої він ображав, але підрозділ відмовився його мобілізувати. У підсумку тренер опинився у 3 ОШБ.

Як раніше писали ЗМІ, Калоша разом зі своїм тоді ще живим соратником Іллею Кивою організував напад і пограбування матері військовополоненими. Це сталось в жовтні 2022 року в Дарницькому районі Києва. Калоша також відомий своїми антиукраїнськими заявами, деякі з яких він озвучував в ефірах російських каналів. Він порівнював Україну з КНДР, звинувачував українців «в тупості», називав зрадниками, рабами і лайном.

Популярні статті зараз

ОПЗЖ пішло в контрнаступ: кияни будуть платити доньці Бойка за користування картками

Вєрка Сердючка може більше не заспівати: як Андрій Данилко відновлюється після важкої хвороби

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

Повідомлялось, що Калоша готував провокації в Києві напередодні повномасштабного вторгнення РФ за наказом Киви і їхніх московських кураторів з ФСБ РФ. За сприяння окупанти обіцяли йому посаду «коменданта» селища Білогородка на Київщині. Після деокупації області він втік до Ізраїлю і зрікся України.

При цьому в Україні йому досі належить бізнес і нерухомість. Зокрема, будинок у Білогородці (вул Чорнобильська, 8), приміщення в Києві – на ву. Казимира Малевича 86-Н і на вул. Антонова, 4.

В травні 2023 року внесений у базу «Миротворець» як пособник російських терористів, який здійснив замах на суверенітет і територіальну цілісність України.