Як відомо, з 1 квітня на території України починає діяти жорстке обмеження на вилов та незаконний продаж риби. Так, зараз йдеться про щорічну нерестову заборону.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «agronews»

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня вирішив нагадати українців про серйозну щорічну заборону.

Справа в тому, що під час нерестової заборони потрібно взяти під контроль якнайбільше водойм та пунктів продажу риби. Так, йдеться саме про порушення лову риби у певний час, і не лише.

Зазначається, що ця досить серйозна заборона нібито потрібна для наявності якісного продукту в майбутньому, який приноситиме користь державі. Також, за словами Віталія Головня, важливо порозумітися між учасниками процесу (ловом і продажем риби) та контролюючими органами.

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости

Важливо відзначити, що ця заборона здійснюється на різні терміни, оскільки все залежить від областей та водойм. Наразі вводиться заборона на підводне полювання, промислове рибальство та пересування моторних суден. Також ще очікується посилений контроль.

При нерестовій забороні одна людина може виловити 3 кг та одну рибу. Ловити рибу можна на гачок (на риболовлю не більше двох), або спінінгом, що має одну приманку. Процес має вестись з берега на спеціальних ділянках, де немає заборони на аматорську риболовлю.