Під час загальної мобілізації на військову службу призивають всіх чоловіків у віці від 18 до 60 років, які не підпадають під категорію виключень. В першу чергу до лав Збройних сил України призвуть людей, у яких є бойовий досвід. Однак повістку також можуть отримати люди, які раніше не тримали зброї в руках, а також ті, хто вважається звільненим від служби.

Зазначимо, що особи, які мають “білий квиток”, отриманий до повномасштабного вторгнення, також можуть отримати повістку. Це стосується осіб, які були зняти з військового обліку, то остаточне рішення буде приймати військово-лікарська комісія.

Хто може отримати відстрочку від мобілізації

Попри те, що деякі категорії осіб мають право на відстрочку на певний період. Всього виділяють шість таких категорій:

  • особи, що здобувають освіту на денній формі в відповідних навчальних закладах, які потрапляють під вимоги закону;
  • викладачі та вчені, для яких це основна робота;
  • особи, які не підпадають під мобілізацію, а саме народні депутати, працівники Служби безпеки України, НАБУ, Нацполіції, Держприкордонслужби та інших;
  • особи, в яких є підстави для відстрочки у звязку з сімейними обставинами;
  • особи, яких забронювали на роботі;
  • осіб, які за станом здоровя не можуть нести службу в лавах Збройних сил України.

Зверніть увагу, що повістки можуть вручати на вулицях, адже законом це не заборонено. Також представники силових структур мають право зупинити будь-яку люди для того, щоб перевірити документи.

Однак юристи радять спершу попросити представників центру комплектування показати своє службове посвідчення. Також варто вимагати копію наказу коменданта, згідно з яким можуть вимагати ваші документи для перевірки.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Все новости

Якщо цих документів у представників територіального центру комплектування немає, то ви маєте право відмовитися надати свої персональні дані.