Вчені, які виявили дірку на морському дні, вважають, що через неї в океан просочується якась рідина. Раніше дослідники вважали, що це майже прісна вода, але тепер вони вважають, що це не так.

Цю інформацію розмістили на британському порталі «dailystar»

За словами експертів із Вашингтонського університету, з отвору дивним чином вода витікає в океан, а не навпаки.

Дивну знахідку виявили біля узбережжя штату Орегон, США, на вершині розлому зони субдукції Каскадія.

У прес-релізі установи йдеться, що той факт, що свердловина на морському дні протікає, не може бути гарною ознакою сейсмічної активності в регіоні.

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Отвір було названо «Оазою Піфія» на честь оракула, який робив пророцтва, сидячи на гарячому джерелі.

Діра зачарувала вчених з того часу, як вона була вперше виявлена ​​ще в 2015 році, але нове дослідження припускає, що вода, що просочується з отвору, може бути чимось іншим.

Зображення: UW (Вашингтонський університет)
Зображення: UW (Вашингтонський університет)

Експерти вважають, що насправді це може бути свого роду тектонічна мастила, яка потрібна плитам для запобігання зміщенню.

Під час дослідницької поїздки вчені виявили «несподіваний шлейф бульбашок приблизно за три чверті милі під поверхнею океану».

Використовуючи робота, що досліджує морське дно, команда дізналася, що бульбашки «були лише другорядним компонентом теплої, хімічно відмінної рідини, що випливає з донних відкладень».

Еван Соломон, професор океанографії та геології морського дна Вашингтонського університету, сказав: «Вони досліджували в цьому напрямку, і те, що вони побачили, були не просто бульбашками метану, але водою, що виходить із морського дна, як пожежний шланг. Це те, чого я ніколи не бачив і, як мені відомо, раніше не спостерігалося».

Попередні дослідження дірки показали, що вода, яка з цього району, тепліше, ніж вода океану.

Вважається, що це перший подібний витік на морському дні, але експерти вважають, що можуть існувати й інші витоки, які не будуть виявлені.