61-річного співробітника магазину було проголошено героєм після того, як він напав на озброєного грабіжника під час спроби пограбування.

Відповідну інформацію та кадри надали на порталі Британії «dailystar»

На відео, яке було розміщено в Інтернеті поліцією Західного Йоркширу, видно, як Марлон Стюарт, який нападав, увірвався до магазину One Stop з чимось на зразок пістолета. Потім він почав загрожувати та вимагати гроші від співробітника каси.

Але чоловік, який нічого не підозрював, був повалений на землю працівником Найлом Страніксом, який витирав підлогу, перш ніж швидко стрибнути в бій.

Злочинець у масці
Злочинець у масці

Популярні статті зараз

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Все новости

За повідомленнями поліції, Стюарт скоїв 13 злочинів протягом приблизно 20 хвилин. Однак його кримінальна діяльність добігла кінця, коли злочинець одягнув маску і взяв до рук пістолет, щоб вимагати гроші у касира.

61-річний Странікс не вагаючись накинувся на грабіжника і схопив його.

"Странікс тримався за нього під час запеклої боротьби, незважаючи на те, що знав, що грабіжник все ще тримає пістолет", - повідомили в поліції.

Літній працівник схопив озброєного грабіжника
Літній працівник схопив озброєного грабіжника

Під час бою пістолет грабіжника "почав ламатися" і, як передбачалося, був реквізитом "пластикового пневматичного пістолета".

Його маска почала зісковзувати, що зробило його обличчя видимим для камер відеоспостереження та дозволило поліції впізнати його.

До кінця відео Стюарт втік з місця події з порожніми руками на викраденому автомобілі, а Странікс все ще переслідував його.

Маска грабіжника злетіла під час сутички
Маска грабіжника злетіла під час сутички

Він був заарештований 29 вересня та звинувачений у чотирьох пунктах звинувачення у пограбуванні, одній спробі пограбування, п'яти пунктах звинувачення у зберіганні вогнепальної зброї при скоєнні пограбування, нападі із заподіянням тілесних ушкоджень, керуванні автомобілем з дискваліфікацією та водінні без страховки.

Стюарт визнав себе винним у всіх злочинах після того, як з'явився до Королівського суду Лідса 28 жовтня, і 17 квітня його було засуджено до десяти років і чотирьох місяців ув'язнення.

Детектив-інспектор Райан Малік похвалив працівника магазину за його хоробрість, але порадив публіці "насамперед думати про свою безпеку" у небезпечних ситуаціях.

Грабіжник втік з місця події і був заарештований через кілька місяців
Грабіжник втік з місця події і був заарештований через кілька місяців

"Ми маємо визнати неймовірну хоробрість, яку виявив Найл Странікс, ухваливши рішення схопити його, коли він погрожував його колезі. Незважаючи на те, що він не знав, чи був пістолет справжнім чи ні, він виявив величезну мужність, схопившись за нього, і саме його дії призвели до того, що обличчя Стюарта було зняте камерами відеоспостереження".