З космосу виявили дивні сплески, які, на думку деяких експертів, можуть бути інопланетними посланнями. Так, тепер доведеться з'ясувати, звідки вони прийшли в галактиці.

Цю інформацію розмістили на порталі новин «dailystar»

Вчені виявили 25 загадкових «швидких радіосплесків» із космосу. Ці сплески потужного випромінювання були зафіксовані канадським радіотелескопом Hydrogen Intensity Mapping Experiment, відомим як CHIME, у період з 2019 до 2021 року.

Вважається, що радіосплески, також відомі як FRB, походять від вмираючих зірок у далеких галактиках.

Що робить нові сигнали особливими, то це те, що вони повторюються.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

За словами астрономів Університету Торонто, кілька сплесків сталися з одного місця в космосі. Експерти вважають, що це можуть бути послання прибульців, і вони намагаються встановити, звідки вони взялися.

Сплески є випадковими яскравими спалахами світла з космосу тривалістю від часток мілісекунди до декількох секунд, які реєструються в радіодіапазоні електромагнітного спектру.

НЛО: скрін з відео YouTube
НЛО: скрін з відео YouTube

В одному з них міститься в 10 трлн разів більше річного споживання енергії всім населенням Землі.

Спалах настільки потужний, що радіотелескопи можуть виявити їх на відстані більше чотирьох мільярдів світлових років.

Численні сплески дають вченим можливість вивчити їх за допомогою різних інструментів, щоб отримати дані, які можуть допомогти визначити їхнє походження.

У 2017 році команда Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики заявила, що такі спалахи можуть походити від далеких інопланетних передавачів, які живлять міжзоряні зонди.

Фізик-теоретик професор Аві Леб, який працює в інституті США, сказав: «Швидкі радіосплески надзвичайно яскраві, враховуючи їхню коротку тривалість і походження на великих відстанях, і ми не ідентифікували можливе природне джерело з якоюсь впевненістю».

НЛО: скрін з відео YouTube
НЛО: скрін з відео YouTube

Хоча технологія передачі, необхідна для відправки повідомлень на такі величезні відстані, нині перебуває поза можливостей людства, з інженерного погляду це не неможливо.

Це друге повідомлення про нові швидкі радіосплески за два тижні.

Дослідники виявили п'ять нових завдяки оновленню радіотелескопа Westerbork Synthesis Radio Telescope у Нідерландах.

Вони були виявлені у 2019 році, але тільки нещодавно були оприлюднені у новій статті міжнародної групи під керівництвом Амстердамського університету.