У соціальній мережі розмістили вельми несподівану публікацію, в якій йдеться про те, що на території України було помічено велику зграю рожевих фламінго. Так, ці унікальні птахи прилетіли та оселилися на Одещині.

Відповідну публікацію оприлюднили в аккунті Facebook "Національний природний парк "Тузловські лимани""

"Неймовірні птахи, які летять над Чорним морем і вздовж його узбережжя, надихають і своєю синергією допомагають українцям подолати варварів. І ось знову до нас завітали фламінго. Вони пролетіли над Кордоном "Тузлівська Амазонія". Полетіли вони далеко над лиманом Шагани, але знову повернулись і кружляли неподалік. Потім вони подались на заповідні озера Зайцева. 02.05.2023 природоохоронник нацпарку Олена Старовєрова знову побачила птахів Їх було 216. 03.05.2023 ми знову бачили їх неймовірний політ над лиманом Шагани і пересипом. Було нараховано 210 птахів", - повідомляється у соціальній мережі.

Рожеві фламінго: скрін з Facebook
Рожеві фламінго: скрін з Facebook

Крім цього, повідомляється, що ці гарні птахи зупиняються лише в унікальних місцях. Одне з таких якраз і є на Одещині.

Популярні статті зараз

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Все новости

"Часто вони вже у нас у нацпарку бувають і тримаються ближче до заповідних озер. У нацпарку "Тузловські лимани" є такі унікальні місця біля піщаного пересипу, під місцевою назвою "Балатон"", - продовжується в повідомленні.

Це неймовірно красиві та дуже рідкісні птахи. Побачити їх можна вкрай рідко, проте багато українців ніколи не бачили їх на власні очі.