Ірландська влада з підозрою поставилася до спроб саботажу всього через місяць після того, як принаймні три російські судна були помічені біля узбережжя Ірландії.

Цю публікацію оприлюднили на порталі «dailystar»

Російські кораблі нібито наближаються до Сполученого Королівства. Так, кілька кораблів, зокрема військовий, було помічено біля узбережжя Ірландії.

Цього разу Сили оборони Ірландії та Королівський флот Великобританії виявили щонайменше чотири російські кораблі, включаючи військовий корабель та інші зареєстровані в Росії торгові судна.

Російським судам заборонено вхід у води ЄС, але їх було помічено у винятковій економічній зоні (ІЕЗ) Ірландії, яка простягається на 200 миль від берегової лінії країни.

Популярні статті зараз

Микола Томенко нагадав про виборчі обіцянки: "5-річний шлях від охлократії до ідіократії"

Одіозного корупціонера Олександра Костюка хочуть призначити головним митником Закарпаття: ціна питання – 150 тисяч доларів

Одесские "герои" прикуривают от войны: директор Кузнецов и начальник начальник Савченко

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

ВМС Ірландії зробили фотографії іншого корабля, танкера "Кама", який, як повідомляється, заправляв паливом російський фрегат "Адмірал Григорович".

Фрегати класу "Адмірал Григорович" - клас бойових кораблів, побудованих для ВМФ Росії. Вони призначені для протичовнової та надводної боротьби та оснащені різною зброєю та датчиками для виконання цих завдань, повідомляє Navy Recognition.

Російський танкер підтримки "Кама" у Північному морі минулого тижня
Російський танкер підтримки "Кама" у Північному морі минулого тижня

"Ось чому ми збільшили патрулювання Королівського флоту після інциденту з "Північним потоком" та інвестували 65 мільйонів фунтів стерлінгів у перший із двох наших багатоцільових кораблів для спостереження за океаном", — йдеться у заяві представника міністерства оборони Великобританії.

Аналітик з оборони та безпеки Деклан Пауер написав: "Той факт, що російські кораблі знову увійшли до виняткової економічної зони Ірландії, свідчить про ескалацію спроб президента Путіна залякати країну і вивести Західну Європу з рівноваги".

Пауер додав, що "це вимагає подальшого поглибленого моніторингу та аналізу, і це вимагає від нас поставити під сумнів наші ресурси і те, як ми реагуємо і як ми підтримуємо цілісність нашої території".

Він також сказав RTÉ News: "Багато в чому це спроба вплинути на громадську думку, спроба залякати громадську думку, спроба залякати політику тіла".