Порядок денний вважається дійсним у тому випадку, якщо на ньому стоїть особистий підпис громадянина, якому він адресований. Про це заявив відомий український адвокат Ростислав Кравець.

«Якщо там стоїть якась закорючка на порядку денному, немає доказів того, що ви отримували цей порядок денний, такі протоколи суди скасовуватимуть. І такі штрафи суди також скасовуватимуть», — стверджує адвокат.

За його словами, належною процедурою вважається випадок, якщо на порядку денному стоїть особистий підпис військовозобов'язаного та зафіксовано саме вручення повістки.

Як зазначив Кравець, вручення повістки родичам, знайомим за місцем проживання, а також представникам ОСББ та ЖЕКів не вважається достатнім для правильного вручення повістки. Це пояснюється відсутністю підтвердження того, що повістку було отримано безпосередньо адресатом.

Також належним врученням повістки буде через адміністрацію підприємства, на якому працює військовозобов'язаний.

Популярні статті зараз

Royal Pay Сергія Кондратенка: зв’язки з російською 1xBet, санкції та скупка українських банків

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

"Бабник": Филипп Киркоров потискал Ани Лорак и Валерию на глазах у Сергея Лазарева и Стаса Михайлова

Все новости

роздача повісток в Україні
роздача повісток в Україні

«Тобто в цьому випадку або підприємство має повідомити, що ви або пішли у відпустку власним коштом, або на лікарняну. І воно не встигло вам вручити повістку. Або воно нестиме відповідальність у випадку, якщо воно не вручило повістку, а ви були на роботі. Або вручить вам повістку для того, щоб керівник підприємства не несе відповідальності. І дасть відповідну інформацію до центру комплектації, який вже й ухвалюватиме рішення та складатиме відповідні протоколи», — підкреслив він.

Варто зазначити, що на порядку денному мають бути зазначені такі дані військовозобов'язаного: прізвище, ім'я, по батькові громадянина та його адресу проживання; вказівку про час і дату прибуття до ТЦК та СП, а також найменування та місцезнаходження ТЦК та СП, до якого має прибути громадянин; підпис та друк керуючих ТЦК та СП.