До 24 лютого 2022 року поблизу західного українського кордону перебували угорські військові. Тоді до кордону звезли також військові понтони.

Це підтвердив угорський експерт, який працює у німецькому аналітичному центрі DGAP (Німецьке товариство закордонних справ), опозиційний політиці Орбана Андраш Рац в інтерв'ю Європейська правда.

Він наголосив, що на кордоні Закарпаття була не армія – а окремі специфічні армійські підрозділи. Їх стягнули до кордону України перед вторгненням РФ:

  • щоб у разі нападу Путіна допомогти українським біженцям,
  • якби росіяни окупували Україну і захотіли перейти кордон, угорські війська готувалися роззброїти такі угруповання,
  • Угорщина готувалася до можливого удару Росії мостами,

"Ми розуміли, що прикордонники не зможуть впоратися з масовим потоком біженців: якщо десятки і сотні тисяч громадянських громадян перетинають кордон всього за кілька днів, це створює масштабні гуманітарні потреби. Потрібні намети, лікарі, ліжка, їжа тощо. це саме у військових", - зазначив Рац.

Другий мотив , як він пояснив, виходить із досвіду югославської війни.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Все новости

"Під час тієї війни були випадки, коли озброєні військові підрозділи, і сербські, і хорватські - випадково чи ні - перетинали кордон Угорщини. Тому, ґрунтуючись на югославському досвіді, угорські військові керівники вважали, що за малореального сценарію, що війна призведе до розвалу України , окремі українські підрозділи можуть перетнути угорський кордон, ймовірно, зі зброєю в руках, шукаючи дорогу від війни", - пояснив угорський експерт.

І третій мотив , як підкреслив Рац, Угорщина готувалася до можливого удару Росії мостом Чоп – Захонь.

"Тому були плани, що у випадку, якщо Росія руйнує міст - угорці разом з українською стороною можуть швидко навести переправу через Тису, щоб дати біженцям можливість її перетинати", - сказав він.

За його словами, українська сторона знала та бачила угорські сили на кордоні України. Вони постійно стежили за ситуацією.