Чиновники заявили, що початкові тести, проведені міським агентством з охорони навколишнього середовища, показали, що зелена рідина нібито є барвником. Однак таємниця поки що залишається не розкритою.

Про це повідомили на сайті «dailystar»

Величезна пляма фосфорної зеленої рідини була помічена на Великому каналі Венеції, одному з головних водних шляхів міста. Так повідомляє регіональний президент Венето Лука Дзайя.

Зелена пляма була помічена близько 9:30 ранку, а фотографії та відео, розміщені в соціальних мережах, показують, як гондоли та човни дрейфують загадковою рідиною, перевозячи туристів.

Представник міста повідомив CNN, що влада негайно розпочала розслідування, взяла проби води, переглянула записи з камер відеоспостереження і запитала місцевих гондольєрів, чи не бачили вони щось підозріле.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Зелена вода у Венеції: скрін із соцмережі
Зелена вода у Венеції: скрін із соцмережі

Чиновник заявив, що після випробувань, проведених міським агентством з охорони навколишнього середовища, виявилося, що зелена рідина є барвником, що використовується для огляду води або в спелеології.

Представник додав, що жодна екологічна група не взяла на себе відповідальність.

Але міські лідери одразу ж накинулися на ековоїнів після новин, а член ради Андреа Пегораро звинуватив активістів у галузі клімату, які націлилися на об'єкти спадщини по всій Італії, вимагаючи змін у кліматичній політиці.

Незважаючи на це представник групи заперечував, що вони стояли за зеленою рідиною у Венеції, просто сказавши CNN: «Це були не ми».

Зелена вода у Венеції: скрін із соцмережі
Зелена вода у Венеції: скрін із соцмережі

Як не дивно, це не вперше, коли історичні канали міста змінюють колір.

У 1968 році художник пофарбував воду в зелений колір флуоресцентним зеленим складом, намагаючись наголосити на проблемах з навколишнім середовищем, з якими Італія зіткнулася в той час.