Енн Ходжес спала на своєму дивані в Алабамі, а камінь віком 4,5 мільярда років пробив її дах, відскочив від її радіо і врізався їй у бік.

Про це повідомляється на порталі «dailystar»

Одній жінці, єдиній відомій людині, яка постраждала від прямого удару метеорита, не так пощастило 1954 року, коли її розбудив камінь із космосу.

30 листопада 1954 року Енн Ходжес спала на своєму дивані вдень в Алабамі, коли камінь вагою близько 8,5 фунтів і віком 4,5 мільярда років пробив її дах.

"У вас більше шансів одночасно зіткнутися з торнадо, блискавкою та ураганом", - сказав National Geographic Майкл Рейнольдс, астроном з коледжу штату Флорида.

Популярні статті зараз

Онука Данилова розповіла про дружбу за вигоду: "Просили допомогти вивезти когось за кордон"

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Все новости

Великий космічний камінь розколовся надвоє: один пробив дах будинку міс Ходжес, а інший приземлився за півмилі на фермерському полі.

Метеорит Силакога впав 30 листопада 1954 року
Метеорит Силакога впав 30 листопада 1954 року

Сусіди Ходжеса повідомили, що бачили "яскраве червоне світло", що перетинає небо, "як дим від римської свічки". Інші сказали, що бачили "вогненну кулю, схожу на гігантську дугу".

"Сьогодні у нас було невелике хвилювання", - сказала Енн Ходжес. Наступного дня її госпіталізували, бо біль порушив її сон.

Ажіотаж продовжився і після того, як квартирна господарка Ходжес заявила, що метеорит приземлився на її територію.

"Єдиний спосіб досягти цього – подати до суду", – сказала Енн Ходжес, додавши: "Я думаю, що Бог присвятив це для мене. Адже воно потрапило до мене!"

Справа зрештою була врегульована у позасудовому порядку, щоб дозволити Енн Ходжес залишити собі метеорит.

Сім'я не змогла знайти покупця на камінь, тому якийсь час використовувала його як дверний упор, перш ніж пожертвувати його Алабамському музею природної історії.