Решта пасажирів маршрутки проігнорувала хамство водія і не зробила йому зауваження.

У Рівному водій маршрутки відмовив матері загиблого Героя у пільговому проїзді та нагрубіянив їй.

Про це повідомила мати загиблого на війні Героя Богдана Гордійчука, рівненська письменниця та журналістка Людмила Марчук.

"Якби він просто сказав: "Я вам співчуваю, але вибачте, у мене всі пільгові місця зайняті", цього посту не було б. Якби не почула собі в спину: "Розвелося вас тут ..." Це нас, скорботні вдови і матері, розлучилося?.. Чуєте, люди?

І ця ще війна не скінчилася. Ще труни молодих хлопців щодня зі Сходу "На щиті" везуть... Ще могили щодня копають і вже нема куди ховати. Ще нас щоночі будить сирена. Гинуть діти. А це хамло вже забуло чи не знає, що саме наші сини пішли першими, щоб стати до ладу ЗСУ і стояти на передовій до смерті, щоб ми могли тут мирно жити, а не чекати на окупанта у свій дім. Я не втрималася, сказала: "Пішов би, та повоював..." Та це, очевидно, повз вуха", - розповідає мати.

Популярні статті зараз

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

За її словами, інші пасажири маршрутки проігнорували хамство водія та не зробили йому зауваження.

"І мене це зачепило. Дуже зачепило... Защеміло серце, а мозок прошила зовсім не патріотична думка: "За що ти віддав своє життя, сину? За цього хама?

А що я? Гроші за проїзд заплатила. Але коли вийшло, фото на згадку вирішила зробити. Адже ця зневага стосувалася не тільки мене...

У мене такий перший інцидент. Проте чимало спостерігало випадків, коли водії ображають людей пенсійного віку. Це не правильно. Адже це не твій власний транспорт, дядько за кермом! Якщо держава запровадила пільгу до законодавчої норми, то виконуй! Ти ж на роботі.

Богдан Гордійчук разом із своїм сином
Богдан Гордійчук разом із своїм сином

Зізнаюся, що тільки через цю зневагу я ніколи не їду в маршрутці як пенсіонер. Дістаю свій квиток хіба що в тролейбусі.

Посвідчення матері загиблого – ще нова, нещодавно видана пільга. Краще б її не було. І була жива моя дитина. Але це є. Так вийшло. І нічого змінити ми не можемо.

Так що, забудькуватий чи, може, просто незнаючий чоловік за кермом, знай, що нас справді багато! Але як ти смієш принижувати мене тільки через те, що я, зайшовши в салон, показала тобі свій пільговий квиток?

Слухай. Мій син загинув у бою як Герой. Він уже ніколи не сяде за кермо, як ти. Не зможе виростити свого сина. Не зможе підтримати і свою матір. Саме тому держава запровадила цю пільгу, щоби це зробив ти. Вже за те, що ти живий і можеш жити, працювати, керувати автомобілем, дихати, обіймати дружину, любити своїх дітей – вже за це. Це дуже багато, повір. Тому будь людиною. Будь громадянином країни, яка таку ціну щодня платить за твоє життя. І не смій! Чуєш! Не смій!", – емоційно звернулася до хамовитого водія мати загиблого Героя.

Скандального водія викликають "на килим" до начальства

Як передає місцеве видання Rivne.media, водія маршрутки, який нагрубив матері загиблого воїна, викликають до управління транспорту та зв'язку Рівного.

"Не існує слів у цьому світі для вибачень таких людей. Я попереджала перевізників щодо перевезень та надання послуг, це вже другий інцидент поки я голова комісії транспорту. Як з такими бузувірами боротися. Далі буде", - повідомила депутат міськради Катерина Марчук.

Зазначимо, що син Людмили Марчук – Богдан Гордійчук – загинув 4 січня 2023 року. Він із побратимами повертався з операції на Харківщині за кілька кілометрів від російського кордону. Їхній автомобіль наїхав на міну. Богдан воював в АТО, а першого дня повномасштабного вторгнення знову повернувся до армії. У нього залишився семирічний синочок.