Військкоми почали застосовувати новий метод «вручення» повісток громадянам, надсилаючи повідомлення телефоном. Якщо військовозобов'язаний проігнорував — штрафують. Про це розповів український адвокат Роман Сімутін.

Як зазначив адвокат, зараз він веде подібну справу — правозахисник подав до суду позов із проханням визнати незаконним штраф за неявку на порядку денному та скасувати його.

«Підключив договір, а суд призначив дату. Але відповідачі від імені ТЦК попросили суд перенести засідання. Таке трапляється, це нормальна практика», - каже юрист.

Незважаючи на судовий позов, наступного дня клієнт Симутіна отримав нове повідомлення від військкома, в якому вимагали від чоловіка з'явитися до ТЦК.

«Наступного дня на телефон, зазначений у графі мого клієнта у договорі, приходить СМС: «У зв'язку з тим, що ви своїм підписом підтвердили володіння цим номером, повідомляємо про необхідність прибути такого числа до ТЦК для перевірки облікових даних та проходження ВЛК », - Наголосив він.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Все новости

Вручення повістки: скрін із мережі
Вручення повістки: скрін із мережі

Адвокат стверджує, що немає необхідності реагувати на такі СМС-повістки, оскільки повістка має бути особисто вручена за підписом одержувача або надіслана рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

У парламенті розглядається можливість використання месенджерів для вручення повісток. Однак слід зазначити, що поки що немає проекту закону про розсилання повісток через месенджери.

Адвокати звернули увагу на один важливий аспект: український громадянин, який перебуває у військовому обов'язку, може налаштувати повідомлення у месенджерах таким чином, щоб не отримувати сповіщення про перегляд інформації.

Це означає, що буде складно довести, що він ознайомився з повісткою, якщо її відправили через месенджер.