У мережі з'явилася інформація про те, що одна з країн зробила великі зміни до закону про допомогу для українських біженців. Зараз йтиметься про новий законопроект «вразлива особа», який дає можливість біженцям з України отримувати безкоштовне житло, страхування та великі грошові виплати в Чехії.

Про це повідомляється на порталі "kontrakty", посилаючись на посилання proukrainu.blesk.cz.

У Міжнародній організації з міграції в Чехії зазначили, що велику роль для українських переселенців гратиме така категорія, як «вразлива особа».

До цієї категорії належать: діти до 18 років, студенти до 26 років, люди, які навчаються у ВНЗ Чехії. Також йдеться про доглядаючих дитину до 6 років, вагітних жінок, людей старше 65 років, осіб з інвалідністю та тих, хто їх доглядає.

українські біженці
українські біженці

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Важливо повідомити, що студентам потрібно мати електронне підтвердження про навчання, вагітним жінкам – довідку лікаря.

Щодо людей з інвалідністю, то вони можуть просто завантажити українське посвідчення у додаток в електронній формі або отримати відповідні дані щодо інвалідності від медика в Чехії.

Юридичний консультант МОМ у Чехії Тереза ​​Ібрагім вирішила звернутися до біженців з України та заявила: «Ці особи не будуть мати такий самий статус, як особи з інвалідністю, які є громадянами Чехії або мають постійне місце проживання тут. Це лише для того, щоб отримувати велику фінансову допомогу та мати можливість надалі проживати безкоштовно у соціальному житлі».