На території України вкотре було продовжено військовий стан, а мобілізація була серйозно посилена. Повістки роздають буквально скрізь, бувають навіть такі випадки, що їх надсилають навіть по СМС на телефони.

Про це повідомляється на порталі «telegraf»

У зв'язку з тим, що вже було багато випадків, коли українцям надсилали повістку повідомленням на телефон, у людей виникло чимало запитань. Наприклад, дедалі більше українців цікавляться: що загрожує, якщо ігнорувати повістку щодо СМС. Саме через це адвокат Олександр Павліченко вирішив поділитись своєю думкою.

Правозахисник зазначив, що для країни, в якій запроваджено військовий стан, Україна є дуже ліберальною щодо всіх військовозобов'язаних.

Мобильный телефон. Фото: скриншот YouTube-видео
Мобильный телефон. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Гральний бізнес заганяють у тінь: замість податків та донатів – хабарі та відкати

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Все новости

Якщо говорить про повістки щодо повідомлення на телефон, то адвокат каже, що це не несе за собою жодних юридичних наслідків.

"Бо особа завжди може сказати, що вона цього СМС-повідомлення не отримувала. Ця інформація призначена для особи, щоб з'ясувати, де вона і чи може з'явитися, щоб отримати повістку належним чином. Тому що повістка завжди вручається письмово, і ми чітко знаємо, як вона законним чином має видаватися громадянинові… Той спосіб [мобілізації], який Україна демонструє, є надзвичайно ліберальним" – пояснює юрист.

Крім цього, він акцентував свою увагу на тому, що в армії є не лише "штурмовики", а й кухарі, водії тощо. Саме через те, що люди з початку війни не проживають там, де раніше, військкоматам необхідно врахувати і набирати громадян, які підпадають під мобілізацію.

Вручення повістки
Вручення повістки

"Тому тут і постає питання, яким чином інформувати особу про те, що вона має бути хоча б зареєстрована за конкретним місцем проживання та для можливої ​​мобілізації через райвійськкомат. Це абсолютно логічно. За моєю оцінкою, ці правила зараз відпрацьовують в Україні, і вони , повторюю, надзвичайно ліберальні, вони не репресивні", - продовжив фахівець.