Є інформація про те, що на території нашої держави набули чинності нові правила купівлі землі згідно із законом, який запрацював з 8 червня 2023 року. Повідомляється, що отримати права на землю тепер буде простіше та зручніше для українців.

З 8 червня 2023 року люди, які хочуть придбати землю неподалік населених пунктів, тепер не зобов'язані ходити та робити нотаріальну перевірку. Це зможе значно заощадити час та уникнути зайвих витрат.

Крім цього, якщо купувати невелику землю під сад площею до 0,25 га, перевірки не проводитимуться.

Як відомо, раніше передавалося переважне право купівлі земельної ділянки сільськогосподарського призначення на безстроковий термін, проте наразі це можна робити на певні терміни.

Земли Украины. Фото: скриншот YouTube-видео.
Земли Украины. Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Ще є інформація про те, що було збільшено список тих осіб, які не можуть купувати земельні ділянки: акціонери, члени (учасники), кінцеві власники бенефіціарних організацій, санкцій.

Також реєстрація переважного права купівлі здійснюватиметься автоматично без будь-яких заяв у разі державної реєстрації права власності на сільськогосподарську ділянку, якщо покупець має переважне право або під час реєстрації припинення оренди.

Земли Украины. Фото: скриншот YouTube-видео.
Земли Украины. Фото: скриншот YouTube-видео.

Важливо зазначити, що всі ці дії для отримання прав на власність на сільськогосподарські ділянки були досить складними, оскільки було багато нотаріальних перевірок. Це робилося для того, щоб власники ділянок були задоволеними згідно із законами. Однак зараз все робиться набагато простіше, і весь процес може зайняти від одного до двох тижнів. При цьому скорочуються витрати на нотаріуса.