Українцям повідомили не дуже приємні новини щодо популярного фрукту. Справа в тому, що в Україні закінчуються запаси яблук, а це говорить про неминуче зростання цін. Цей фрукт більше не може бути дешевим, зміни можуть відбутися лише після нового врожаю.

Цією інформацією поділився керівник компанії USPA Fruit Володимир Гуржій.

Фахівець каже, що українців раніше попереджали, що у 2022 році склалася проблема із насиченням ринку яблуками. Виробники ще взимку розуміли, що популярного фрукта просто не вистачить, щоби відповідати попиту.

«Від досвідчених і мною шановних виробників я чув про такі прогнози ще восени 2022 року. Тенденції вже тоді були очевидними, ґрунтуючись на рівні закладки яблук на тривале зберігання. Навесні навіть експортні сорти продавалися чудово і в Україні!», – каже Володимир Гуржій.

Яблоки в Украине
Яблоки в Украине

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Крім цього керівник компанії USPA Fruit пояснює, що ще з весни запаси яблук почали неймовірно швидко закінчуватися, саме це і спровокувало зростання цін. Цей популярний фрукт став у 3 рази дорожчим, є місця, де він виріс у ціні навіть у 4 рази.

«Продається все: будь-якого сорту, калібру та якості. У зв'язку зі зростанням відпускних цін у 2-3 рази, що зумовлено рекордно низькими залишками, основним сегментом збуту яблук є продаж на внутрішньому ринку торгових мереж, які запропонують найвигідніші умови», – продовжив фахівець.

Ситуація може змінитися на краще тільки після нового врожаю. Однак досі всі яблука можуть просто закінчитися і на полицях магазинів їх більше не буде.