Міноборони обіцяє жорстке реагування на скандали з працівниками Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП), які виявляють ганебну поведінку та порушують права громадян. Міністерство звернулося до українців із проханням повідомляти про такі випадки на гарячу лінію. Заступник міністра оборони України Олександр Павлюк підтвердив цю інформацію в Telegram і запевнив, що подібні інциденти не залишаться без уваги.

Павлюк підкреслив, що високе звання військовослужбовця Збройних Сил України не повинно бути ображене незначною кількістю людей, які не шанують українську армію. Він обіцяв провести перевірку у кожному випадку та притягнути винних до суворої відповідальності відповідно до законодавства.

Міністр оборони також звернувся до громадян з проханням інформувати уповноважені особи про такі порушення. Для цього надано контакти: номер гарячої лінії 0800 31 01 79, електронна пошта tckreport@gmail.com або чат-бот.

мобілізація в Україні
мобілізація в Україні

Скандали з працівниками ТЦК СП, які розповсюджують повістки силою чи порушують права громадян, викликають обурення українців. Така поведінка не тільки відноситься до уповноважених осіб ТЦК, але є індикатором реакції на авторитет державних інституцій в цілому. Громадяни все частіше ставлять під сумнів правовий статус та повноваження ТЦК та СП.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

У квітні у Черкасах стався конфлікт, коли троє представників ТЦК заломили руки громадянину та повалили його на землю. Вони стверджували, що були провокації з боку городянина, тоді як постраждалий заявив про напад. Обидві сторони звернулися до поліції.

У червні на Одещині співробітники військкомату відкрили стрілянину під час затримання. Свідки стверджують, що співробітники ТЦК почали стріляти під час спроби затримати перехожого.

Також варто нагадати, що 3 липня в Ужгороді п'яний військком побив дружину бійця. Співробітник ТЦК, який перебував у стані алкогольного сп'яніння, не вперше стикається з фізичним насильством, але раніше не був покараний. МВС підтвердило напад та анонсувало оголошення про підозру військовому.