Українських біженців у Британії перенесено на відстань 270 кілометрів від своїх місць роботи та шкіл, знову влаштовуючись у трейлерах на колесах. Ця різка зміна місця проживання була здійснена владою, незважаючи на те, що сім'ї вже влаштувалися та адаптувалися до свого попереднього готельного життя, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на інформацію, опубліковану в express.co.uk.

Раніше українці проживали в готелі, придбаному спеціально для ухвалення біженців місцевою владою. Понад 7 000 людей прибули до Уельсу з України, у тому числі 3 200 за програмою урядового суперспонсорства. Близько 1200 українців продовжують перебувати у державно закуплених приміщеннях.

Уряд Уельсу стверджував, що готелі та курортні парки призначені лише для короткострокового проживання біженців, тому довгострокове розміщення в цих місцях не передбачено. Влада планує закрити всі тимчасові центри протягом 15 місяців, починаючи з готелів, які є дорожчим варіантом розміщення порівняно з пансіонатами та курортами.

українські біженці
українські біженці

Однак зараз біженцям, які все ще перебувають у державному житлі в Уельсі, доводиться стикатися з виставленими ним рахунками. Раніше вони не платили за проживання, але тепер їм потрібно сплачувати за послуги. Такий захід було вжито, оскільки багато людей відмовилися від двох запропонованих ним альтернативних варіантів житла.

Популярні статті зараз

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Один із випадків відноситься до переселення українських сімей з готелю у Монмутширі, де вони вже влаштувалися на роботу та віддали дітей до школи. Натомість їх перевели на відстань 270 кілометрів у трейлери, розташовані в парку в Денбіширі. На даний момент там проживає 26 сімей, і це число скоро збільшиться.

Біженці скаржаться на те, що багато родин були поділені та відправлені до різних локацій. Крім того, їм доводиться оплачувати проживання у трейлерах, що для багатьох стало фінансово непосильним навантаженням. Умови життя в мобільних будиночках викликають невдоволення: через вогкість пліснява поширюється не лише на стінах, а й навіть на шторах. Біженцям не дозволяється тримати свійських тварин, яких їм доводиться віддавати. Запропоновані місця переселення позбавлені роботи та магазинів, що робить їх неприйнятними для українців.