З початку цього тижня, з 11 липня, в Україні набули чинності нові поправки до закону №1978, спрямовані на боротьбу з рекламою та продажем тютюнових виробів, електронних сигарет та ароматизованих сигарет.

Про це пише «sud.ua»

Порушників цих заборон штрафуватимуть у розмірі від 20 до 50 тисяч гривень. Згідно з новим законом, починаючи з 11 липня:

  • Реклама тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин для них повністю заборонена.
  • За продаж тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку, передбачено штрафи у розмірі 1020 гривень, а у разі повторного порушення протягом року – 10 200 гривень.
  • За куріння електронних сигарет у громадських місцях та приміщеннях передбачено штрафи, аналогічні до штрафів за куріння звичайних сигарет (від 51 до 170 гривень), а при повторному порушенні протягом року - від 170 до 340 гривень.

Заборона в Україні
Заборона в Україні

  • Заборонено виробництво (за винятком виробництва для експорту), торгівлю та імпорт для продажу в Україні сигарет, що містять ароматичні добавки. Вже випущені в обіг такі цигарки продаватимуться ще один рік, після чого їх продаж також буде заборонено. Ці нові заходи спрямовані на захист громадського здоров'я та запобігання поширенню шкідливих звичок, особливо серед молоді. Вони також покликані знизити доступність та привабливість тютюнових виробів та електронних сигарет. Українська влада сподівається, що ці кроки допоможуть скоротити споживання тютюну та знизити соціальні та медичні проблеми, пов'язані з його вживанням.

Заборона в Україні
Заборона в Україні

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Все новости