Оскільки Україна продовжує стикатися з повномасштабним вторгненням РФ, країна другий рік залишається на воєнному стані та загальній мобілізації. Протягом цього часу громадяни України, які визнані придатними до військової служби та не мають відстрочки, призиваються до лав Збройних Сил. Проте є особи, які за своїми релігійними переконаннями відмовляються від мобілізації.

Глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Блаженніший Святослав в інтерв'ю обговорив можливість відмови від мобілізації з релігійних мотивів та позицію церкви з цього приводу.

Говорячи про вплив релігійних переконань на військову службу, Блаженніший Святослав наголосив, що приналежність, наприклад, до греко-католицизму не є перешкодою для служби в армії. Тому церква радить віруючим, покликаним на військову службу, не використовувати релігію як аргумент для відмови від мобілізації.

Мобілізація в Україні, видача повісток
Мобілізація в Україні, видача повісток

Архієпископ підкреслив, що захист Батьківщини є природним правом та священним обов'язком кожного громадянина, і церква повністю підтримує своїх віруючих у виконанні цього обов'язку. Він відзначив активну участь військових капеланів, які супроводжують українських солдатів та забезпечують духовне керівництво. Церква стоїть разом із народом, підтримуючи армію у її місії із захисту країни.

Популярні статті зараз

Гральний бізнес заганяють у тінь: замість податків та донатів – хабарі та відкати

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Блаженніший Святослав також висловив свою думку щодо осіб, які наводять до суду релігійні аргументи для ухилення від військової служби. Згідно з вченням католицької церкви про війну і мир, лише релігійні переконання не є вагомою підставою для відмови від військової служби. Він підкреслив, що навіть під час війни Божі заповіді, у тому числі заповідь про захист себе, своєї сім'ї та своєї країни, залишаються застосовними і не можуть бути скасовані.

Мобілізація в Україні, видача повісток
Мобілізація в Україні, видача повісток

Резюмуючи, Українська греко-католицька церква, хоч релігійні переконання поважаються та цінуються, закликає своїх послідовників виконувати свій обов'язок щодо захисту своєї Батьківщини та наголошує, що релігійні переконання не повинні використовуватись як причина для відмови від мобілізації. Церква стоїть поруч зі своїми віруючими, підтримуючи і керуючи протягом усієї їхньої військової служби.