Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що повернення податків до довоєнного рівня передбачається здійснити шляхом ухвалення Верховною Радою відповідного закону з 1 серпня. Система оподаткування, за якої податкову ставку буде повернуто до 5% замість нинішніх 2%, які були введені в перші місяці війни.

Цю інформацію надали на порталі "newssky", посилаючись на заяву Шмигаля.

Шмигаль уточнив, що жодних подальших змін у податковій системі, окрім повернення її до довоєнного рівня, уряд не передбачає кінця війни. Намір полягає у тому, щоб стабілізувати податкову систему на тому ж рівні, що був до початку повномасштабної агресії.

Рішення повернутися до довоєнних податків є відповіддю на недавнє голосування у парламенті 30 червня 2023 року, де було скасовано пільгову податкову ставку у розмірі 2% (законопроект №8401). Спочатку планувалося, що скасування податкової ставки у розмірі 2% набуде чинності з 1 липня 2023 року, але парламентське голосування щодо законопроекту було відкладено, тому тепер він набуде чинності з 1 серпня 2023 року.

Налоги для украинцев. Фото: скриншот Youtube-видео
Налоги для украинцев. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Все новости

Ключовими положеннями законопроекту є скасування для індивідуальних підприємців та юридичних осіб бути платниками єдиного податку III групи із застосуванням єдиної податкової ставки у розмірі 2% від суми доходу. Також скасовується можливість для індивідуальних підприємців (ФОП), які є платниками єдиного податку І та ІІ груп, звільнятися від сплати єдиного податку. Крім того, буде відновлено документальні перевірки, що забезпечують безпечний доступ на територію, до приміщень та документів, пов'язаних з обчисленням та сплатою податків і зборів. Законопроект також відновлює застосування штрафів за порушення податкового законодавства та правильність нарахування, обчислення та сплати окремих податків.

Загалом мета коригування податкової системи — повернути її у довоєнний стан та забезпечити її стійкість в умовах війни.