За словами адвоката Ростислава Кравця, максимальним покаранням для чоловіків, які нелегально виїхали за кордон під час мобілізації в Україні та залишилися там, буде адміністративний штраф. Однак це застосовується лише в тому випадку, якщо перетин кордону відбувся за межами офіційних контрольно-пропускних пунктів.

Про це Кравець розповів у коментарі ТСН.ua.

Якщо перетин кордону стався поза встановленими пунктами пропуску, максимальне покарання – адміністративний штраф. Важливо відмітити, якщо з моменту події минуло більше року, адміністративного штрафу не буде. У таких випадках кримінальної відповідальності не передбачено.

Граница с Польшей. Фото: скриншот Youtube
Граница с Польшей. Фото: скриншот Youtube

Це означає, що якщо чоловіки залишили країну в період мобілізації, не пройшовши офіційних пунктів пропуску, і з моменту інциденту минуло більше року, то жодних правових наслідків за свої дії їм не загрожує. Однак важливо знати, що ці юридичні наслідки можуть змінюватись в залежності від конкретних обставин і законів, що діють на момент інциденту. Завжди краще проконсультуватися з юристом, щоб отримати точну та актуальну інформацію з цього питання.

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Все новости