Президент Володимир Зеленський підписав законопроект №8401 про податки, який 30 червня було ухвалено парламентом у другому читанні. Цей закон під назвою «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період військового стану» було ухвалено у рамках угоди з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Так, законопроект про повернення довоєнного оподаткування набуде чинності в Україні 1 серпня.

Про це пише «zn»

Ухвалений законопроект скасує єдиний податок у розмірі 2% і знову запровадить матеріальну відповідальність за податкові правопорушення, включаючи накладення штрафів. Крім того, частково знято мораторій на перевірки підакцизних товарів (таких як алкоголь, тютюн та паливо), грального бізнесу та фінансових послуг.

Налоги: Скриншот YouTube
Налоги: Скриншот YouTube

Повернення до довоєнного оподаткування відбувається на тлі значних економічних втрат України через агресію Росії. З 2014 по 2020 рік країна щорічно втрачала близько 22-23 мільярдів доларів. Серйозно постраждали багато підприємств: 30% підприємств повністю закрилися, а ще 27% призупинили свою діяльність.

Популярні статті зараз

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости

Очікується, що цей крок матиме серйозні наслідки для економіки України та спрямований на вирішення деяких фінансових проблем, з якими стикається країна в умовах війни.