В Україні призовники, які раніше отримували мізерну платню через те, що не брали участь в активних бойових діях, тепер отримуватимуть щомісячні доплати у розмірі 6000 гривень, відповідно до законодавчих змін, затверджених у Законі № 9342. Ці зміни набудуть чинності з 1 серпня.

Дану інформацію повідомили на сайті «progroshi»

Крім того, у призовників тепер буде можливість брати більш тривалі відпустки. У мирний час їм давалася 10-денна відпустка (не рахуючи часу на дорогу), але це право було скасовано, коли почалося повномасштабне вторгнення Росії. З 1 серпня їм буде дозволено 30-денну відпустку, час у дорозі не більше двох діб та не зараховується у загальний відпускний період.

Крім того, призовники тепер можуть бути мобілізовані, що означає, що вони мають можливість поповнити ряди Збройних Сил. Щоб мати право на це, вони повинні відповідати таким умовам:

Термін служби мав закінчитися під час війни.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив, що таке інститут застави: "Індульгенція для ВІП-українців та обіцянка Зеленського"

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Їхнє обслуговування автоматично продовжувалося понад встановлені терміни.

Під час воєнного стану вони чергували щонайменше півроку.

При виконанні цих умов призовники можуть клопотати про переведення до категорії мобілізованих, що дає змогу отримувати вищу заробітну плату, просування по службі та пільги, доступні військовослужбовцям Збройних Сил України.

Закон № 9342, підписаний наприкінці червня, стосується питання фінансової підтримки військових та вносить низку змін. Він передбачає різні суми виплат військовослужбовцям залежно від їхніх ролей, таких як бойові завдання, компенсація травм та служба у військових частинах. Закон також продовжує відпускні дні, надаючи військовослужбовцям 30-денну відпустку, а курсантам – 10 днів узимку та 20 днів улітку.

Ці зміни спрямовані на забезпечення кращої підтримки та стимулювання військовослужбовців під час війни в Україні.