З початку повномасштабного вторгнення Росії українські прикордонники виявили понад 6000 осіб, які намагалися залишити Україну за підробленими документами. Щоб ще більше ускладнити зусилля, які ухиляються від призову, які намагаються втекти з країни, українські прикордонники активізують використання електронних баз даних, які ведуть територіальні комісії із призову (ТЦК) та військові комісаріати (ВК).

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі "novyny.live" і в YouTube.

Про це у заяві "Української правди" розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. Він повідомив, що Держприкордонслужба спільно з Міноборони ініціює обмін даними про осіб, які підлягають призову на військову службу. Головна мета – припинити спроби виїхати за кордон із підробленими документами.

Окрім того, очікується, що ці заходи дадуть додатковий позитивний результат – усунення корупційних практик, пов'язаних із отриманням дозволів на міжнародні поїздки. В даний час проходить тестування спеціалізоване програмне забезпечення, яке віртуально оптимізує процес та мінімізує тимчасові витрати. Очікується, що цю нову систему незабаром буде повністю введено в експлуатацію, що також може сприяти скороченню черг на кордоні.

Граница. Фото: скрин youtube
Граница. Фото: скрин youtube

Популярні статті зараз

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Паралельно йде обговорення критеріїв, за якими надаватиметься доступ представникам до єдиної бази даних. Демченко підкреслив, що як тільки ці процедури обміну інформацією будуть удосконалені, інспектори прикордонних пунктів зможуть оперативно визначати дійсність документів, які подаються особами, які бажають залишити країну.

У практичному плані, після успішного впровадження цієї системи, співробітники Державної прикордонної служби на пунктах пропуску матимуть доступ у режимі реального часу для того, щоб переконатися, чи справді пред'явлені документи видано на цю особу. В даний час перевірка документів передбачає телефонну взаємодію з конкретними ТЦК, відповідальними за видачу відповідної документації.

Українці відреагували на дані нововведення та залишили масу відгуків.

«Від безвізу до заборони на виїзд», «А в Україні крім забороняти, погрожувати, покарати що-небудь люди бачили від держави? Чому тепер дивуватися, про який патріотизм може бути мова? А бізнес на крові наших воїнів дуже сильна мотивація йти під кулі, щоб їхні сини і вони самі зберегли своє безбідне життя. Адже брешуть на кожному кроці і не червоніють», «Безвіз» плавно перетік у «Безвиїзд», який плавно перетече в «Пагост»», - залишають відгуки українці.

Скрин коментарів українців
Скрин коментарів українців