В Україні взимку відключення можуть тривати по 8-10 годин. Водночас уникнути їх не вдасться навіть без нових ракетних ударів по енергосистемі, упевнені експерти.

Як пише видання UBR.ua з посиланням на експертів, енергосистема України відчутно постраждала через ракетні удари РФ. Незважаючи на всі зусилля працівників "Укренерго" щодо відновлення, працездатного обладнання у мережі залишилося близько 30%, каже ексміністр енергетики Іван Плачков. Навіть у разі припинення ракетного терору відключень узимку не уникнути, вважає енергетичний експерт Юрій Корольчук.

"Наші підстанції будуть готові до пікових навантажень узимку. Досвід опрацьовано, ми готові до найгірших сценаріїв", – пообіцяв раніше голова правління національної енергетичної компанії (НЕК) "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Юрій Корольчук упевнений, що відключення можуть тривати по 8-10 годин. "Навіть якщо не буде ударів – усе одно будуть відключення. Якщо буде тепла зима – без ударів буде так само, як і рік тому. У найгіршому випадку відключення можуть тривати і по 8, і по 10 годин", – розповів UBR.ua Корольчук.

Іван Плачков вважає, що ймовірність відключень вкрай висока, але поки що рано говорити про тривалість. "Відключення, найімовірніше, будуть. Причому якщо зима буде теплою, то це одна ситуація", – зазначив ексміністр.

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости