Конфлікт стався у кафе Бішкеку, столиці Киргизстану, за участю місцевих мешканців та пари росіян. Росіяни стверджують, що на них напали місцеві киргизи через їхню національність, і тепер вони висловлюють побоювання за свою безпеку після інциденту. Цю ситуацію підхопили російські пропагандистські канали у соціальних мережах, які представили її як приклад «ксенофобських атак» на росіян.

Дану інформацію та кадри надали на порталі «obozrevatel»

Згідно з джерелами російської пропаганди, інцидент почався з того, що група «п'яних киргизьких нацистів» нібито почала словесно ображати росіян, переслідуючи їх за національною ознакою. Вони описують киргизьку групу як «розлютовану» і стверджують, що напали на російську пару без жодної провокації. Відеозапис з камер спостереження в кафе фіксує бійку за участю кількох осіб, але чітко не встановлює мотиви бійки.

Росіяни за кордоном отримують від місцевих
Росіяни за кордоном отримують від місцевих

Росіяни за кордоном отримують від місцевих
Росіяни за кордоном отримують від місцевих

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Російські Telegram-канали представили інцидент як акт «ксенофобії», звинувативши киргизстанців у нападі на російську пару лише тому, що вони іншої національності. Вони також припускають, що реакція поліції була недостатньою і що місцева влада не підтримує російських постраждалих.

Росіяни скаржаться на погрози
Росіяни скаржаться на погрози

Скрін посту в соцмережі
Скрін посту в соцмережі

Російська пара шукала співчуття в Інтернеті, але натомість вони стверджують, що зіткнулися з подальшою критикою та погрозами. Вони висловлюють занепокоєння за свою безпеку, стверджуючи, що бояться виходити на публіку через загрози, які вони отримують в Інтернеті.