З 08 по 14 вересня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 140 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 318 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 105 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 89 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 6 млн 986 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 6 млн 279 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 4 млн 877 тис. гривень.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Дніпропетровська, Закарпатська та Тернопільська області.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДУ «Синельниківська виправна колонія (№94)» на суму 657 тис. 571 грн. за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу. Матеріали направлено до ГУНП в Дніпропетровській області. Проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію АТ «Дніпровська теплоелектроцентраль» на суму 3 млн 542 тис. 929 грн. за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря (перевищення нормативів ГДВ). Матеріали направлено до Управління захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Дніпропетровській області.

Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію, громадянину, на суму 1 млн 52 тис. 826 грн. за незаконну рубку дерев різних порід у кількості 100 шт., біля земельної ділянки яка розташована у с. Тополин, Хустського району.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків на суму 761 тис. 272 грн. за незаконну порубку 79 дерев, у захисній смузі відводу автомобільної дороги Гримайлів-Яблунів, за межами с. Клювинці на території Хоростківської міської ради Чортківського району. Матеріали направлено до Відділення поліції №3 (смт. Гусятин) Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області.