У нещодавньому інтерв'ю виданню Фокус, Олександр Лимар, засновник компанії "Universal Finance Assistant" та адвокатського бюро "Лимар і Партнери", поділився своїм баченням щодо майбутнього фінансів та ролі новітніх технологій в цьому процесі.

Фінтех-індустрія розвивається набагато динамічніше порівняно з традиційним банкінгом, адаптуючись до змін у технологічному та споживчому ландшафті, констатує експерт. За даними McKinsey, очікується, що доходи фінтех-сектору в наступні 5-7 років зростуть майже утричі швидше, ніж у традиційному банкінгу.

На цьому фоні України здійснила суттєвий прогрес в розвитку цифрових фінансів, особливо це видно на прикладі додатку "Дія". Лимар переконаний, що Україна робить важливі кроки у розвитку цифрових фінансових послуг, що підвищує доступність і зручність державних послуг.

«Україна здійснила значні кроки у розвитку цифрових фінансів за останні кілька років, в основному зосередившись на підвищенні доступності та зручності державних послуг. Безумовно, ключовим досягненням у цьому напрямку можна вважати запровадження додатку "Дія", який став основою нової цифрової екосистеми нашої держави. І став плацдармом, на основі якого впроваджуються нові інноваційні рішення» - констатував експерт.

Обговорюючи глобальні тенденції, Лимар висловився про стрімкий розвиток необанків, особливо в країнах з високим рівнем фінансової інклюзії, таких як Бразилія та Індія. Україна також активно інтегрує сучасні фінансові технології, зокрема у банківському секторі, що робить її однією з передових країн у цій сфері.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Нагадаємо, раніше Олександр Лимар зазначав, що на Заході зміцнюється впевненість у життєздатності української економіки, більше того українці та національний бізнес демонструють феноменальну здатність до адаптації, відновлення та розвитку «попри все».