Основне завдання цього саміту – засвідчити, що міжнародне право непорушне, а та держава, що дозволяє собі порушувати це право, має нести найсуворішу відповідальність.

Про це заявив народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

«Світові лідери виходили з різними ініціативами врегулювання розв’язаної росією війни. Але щоб війна закінчилася справедливо і був справедливий мир, Україна і Президент Володимир Зеленський вийшли з Формулою миру, що включає 10 пунктів, які базуються на міжнародному праві, статуті ООН, рішеннях Генасамблеї ООН, гуманітарному праві, Женевських конвенціях. Сьогодні ми апелюємо до світової спільноти, що міжнародне право є непорушним. Це глобальне завдання саміту миру», - зазначив парламентарій.

Він наголосив, що та держава, яка дозволяє собі порушувати міжнародне право, має нести найсуворішу відповідальність.

«Уже є перше рішення про конфіскацію російських суверенних активів, тому я переконаний, що саміт стане першим глобальним кроком до справедливого миру в Україні. Проведена величезна робота з дипломатичним корпусом в Україні, проведена велика робота главою Офісу Президента Андрієм Єрмаком з радниками світових лідерів із зовнішньої політики та політики безпеки. Цей фундамент дасть нам можливість прийти до справедливого миру, що базуватиметься на міжнародному праві, як і українська Формула миру», - підкреслив народний депутат.

Популярні статті зараз

Віталій Хомутиннік: кримінальний шлях до успіху стартапера та олігарха

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Все новости

За його словами, останні рішення США та лідерів багатьох європейських держав щодо підтримки України доводять, що наша держава сьогодні стоїть на вістрі архітектури безпеки Європи й усього світу.