«Швеція, одна з тих країн, які найбільше підтримують Україну. Від початку широкомасштабного вторгнення росії Швеція надала Україні допомогу на суму понад 2.4 млрд євро у вигляді допомоги, яка виходить далеко за рамки довкіллєвого сектору», - зазначив Руслан Стрілець.

Руслан Стрілець та Роміна Пурмохтарі під час зустрічі зосередилися на обговоренні питань виконання пункту 8 Формули миру Володимира Зеленського, доєднання Швеції до Довкіллєвої Декларації, підготовку міністерського заходу щодо прогресу та подальшої реалізації Формули Миру та подальшої підтримки Швецією довкіллєвої сфери. За словами Роміни, Швеція готова підтримати Довкіллєву Декларацію. Наразі тривають перемовини щодо документа.

Вони не оминули тему продовження підтримки Урядом Швеції довкіллєвих реформ України. Йдеться про оцінку шкоди довкіллю, створення системи управління відходами та надання технічної підтримки у питаннях вступу до ЄС.

«Звісно, у контексті 38-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС торкнулися питання забезпечення ядерної безпеки світу. Подякував Роміні з увагу до цього та візит до Зони відчуження. До речі, у 1986 році саме Швеція першою на весь світ повідомила про підвищення рівня радіації і звернулася до радянського союзу за поясненнями», - зауважив Руслан Стрілець.

У межах візиту Роміни в Україну Руслан Стрілець показав міністерці наслідки бойових дій в 2022 році в місті Бородянка та пошкоджені ліси Здвижівського лісництва на Київщині, залишки фортифікаційних споруд окупантів.

Популярні статті зараз

Онука Данилова розповіла про дружбу за вигоду: "Просили допомогти вивезти когось за кордон"

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Все новости