З 03 по 09 травня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 214 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 271 протокол про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 83 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 65 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 8 млн 268 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 469 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 21 тис. грн.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Кіровоградська та Чернігівська області.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 196 тис. 880 грн., за засмічення земель невстановленими особами, поблизу колишнього заводу «Керамічних виробів», твердими побутовими відходами, опалим листям, гіллям, будівельними відходами. Матеріали передано до ГУНП в Кіровоградській області.

Проведено розрахунок збитків на суму 620 тис. 531 грн. за незаконний вилов водних біоресурсів, громадянином, в акваторії Цибульницької затоки Кременчуцького водосховища р. Дніпро, яка перебуває в межах об’єкту природно-заповідного фонду - регіонального ландшафтного парку «Світловодський». Матеріали з ознаками кримінального правопорушення направлено до ВП № 1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області.

Популярні статті зараз

Сергій Яковлєв: мажора блогера підозрюють у смерті молодої дівчини

Нардеп збив дівчину: за годину до цього Ніколаєнко мчав 160 км на годину

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

Все новости

Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 363 тис. 392 грн., за незаконну рубку, невстановленими особами, дерев різних порід в полезахисних смугах неподалік с. Погорільці на землях Семенівської ТГ Новгород-Сіверського району. Матеріали направлено до Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області.

Проведено розрахунок збитків на суму 3 млн 591 тис. 464 грн., за порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, а саме самовільне використання водних ресурсів (підземних вод) за відсутності дозволів на спеціальне водокористування Плисківською сільською радою Ніжинського району. Матеріали направлено до Чернігівської обласної прокуратури.