11 травня службовий катер "Еко рейд 4", що належить Державній екологічній інспекції Центрального округу (Полтавська, Черкаська області), був виявлений підпаленим та зниклим зі своєї стоянки під охороною підприємства.

Держекоінспектори негайно відреагували на повідомлення та виявили човен на воді поруч з берегом. Внаслідок пожежі згоріли двигун та обладнання. Наразі тривають слідчі дії з боку правоохоронних органів.

Ця подія є наочним прикладом принципової позиції Держекоінспекції Центрального округу в боротьбі з браконьєрством у Сулинському заказнику. За останній місяць спільними зусиллями інспекторів та поліції було вилучено біля двохсот браконьєрських сіток, десятки ятерів та раколовок загальною довжиною біля 13 кілометрів. Сотні екземплярів нерестової риби було повернуто у природне середовище, а біля двох тон риби спрямовано на користь держави.

За результатами рейдів було затримано десятки порушників, а загальна сума шкоди від браконьєрства оцінюється у 27,5 млн гривень. Системні заходи Держекоінспекції та Національної поліції спрямовані на подальшу боротьбу з браконьєрством під час нерестової заборони.

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Марченко-Гринівецький-Чердинців розпродали землю під час війни: одеська блогер обурилася дивними контрактами

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

Тоненькие бретельки на нежных плечах: Женька из "Сватов" в облегающем наряде похвасталась идеальной фигурой

Все новости

Шкоду довкіллю і майну завдають не тільки російські агресори, а й внутрішні вороги, зокрема браконьєри, тому оберігаємо наше довкілля для майбутніх поколінь українців.