«Чехія – надійний партнер України, зокрема у сфері захисту довкілля. Плідно взаємодіють наші NGO. Майже 2 роки як працюємо по Меморандуму щодо спільної роботи між нашими міністерствами щодо збереження біорізноманіття, захисту атмосферного повітря та реабілітації ґрунтів після хімзабруднення. На часі – нова сторінка нашого співробітництва», – зазначив Руслан Стрілець.

Руслан Стрілець та Радек Пех обговорили можливості співпраці у межах Пункту 8 Формули миру Володимира Зеленського та долучення Чехії до Екологічного договору для України. Пріоритет на майбутнє – відбудова України після бойових дій та синхронізація українського законодавства з європейським.

Пан Радек Пех запевнив, що Чехія готова надати Україні всебічну підтримку у цьому питанні.

Також під час зустрічі йшлося про процес євроінтеграції довкіллєвої сфери.

Руслан Стрілець отримав від пана Радека цінний подарунок, створений чеськими юристами та перекладений українською мовою – збірник Коментарів до договору про функціонування ЄС, Договору про ЄС та Хартії основоположних прав ЄС.

Популярні статті зараз

На Херсонщині незабаром запрацює обладнання для переробки відходів руйнації, отримане від агентства JICA

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости

«Дякую пану Радеку Пеху за плідну зустріч. Дякую дружній Чехії за багаторічну допомогу. Війна в Україні – це ще й випробування для європейських країн. Впевнений, разом ми здатні подолати амбіції агресора та забезпечити мирне “зелене” майбутнє європейському континенту», – зазначив Руслан Стрілець.