30 травня 2024 року відбулася розширена виїзна нарада Державної екологічної інспекції України за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні. Захід пройшов у рамках фінансованого Урядом Швеції проєкту з оцінки шкоди довкіллю, завданої війною.

Т.в.о. Голови Держекоінспекції Ігор Зубович розпочав нараду з вітального слова, висловивши подяку представникам місцевих органів влади і правоохоронних органів та міжнародним партнерам за їхню постійну та плідну співпрацю з Держекоінспекцією. Крім того він наголосив на необхідності проведення реформи системи державного екологічного нагляду (контролю) в Україні.

На нараді були присутні та висловили Держекоінспекції подяку за співпрацю перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк та начальник Спеціалізованої екологічної прокуратури Чернівецької обласної прокуратури Олександр Кирик, також участь у обговоренні взяв Олексій Пиріков, в.о. керівника проєкту з оцінки завданої війною шкоди довкіллю Програми розвитку ООН в Україні,

На нараді обговорили наслідки повномасштабної війни для довкілля України та збитки, завдані навколишньому природному середовищу внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

Розглядалися питання ефективності діяльності територіальних та міжрегіональних територіальних органів Держекоінспекції щодо здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, а також державного ринкового нагляду.

Окремо були розглянуті результати взаємодії Держекоінспекції з правоохоронними органами щодо відшкодування завданих державі збитків у кримінальних провадженнях проти довкілля за 2023-2024 роки.

Держекоінспекція висловила вдячність Посольству Швеції в Україні та Христофоросу Політісу, заступнику Постійного представника UNDP в Україні, за надану підтримку. Та окрему подяку керівнику портфоліо проєктів з енергетики та охорони довкілля UNDP в Україні Роману Шахматенку та виконуючому обов’язки менеджера проєкту з оцінки шкоди довкіллю Олексію Пирікову за їхню активну участь і підтримку.