В рамках членства Державної екологічної інспекції України у Мережі з імплементації європейського екологічного законодавства (IMPEL Network) відбулася онлайн зустріч керівного складу Держекоінспекції з представниками IMPEL Саймоном Бінгемом (Заступник керівника екологічного агентства Шотландії SEPA) та Робом Крамерсом (Заступник керівника екологічної агенції Нідерландів).

Під час зустрічі Перший заступник голови Держекоінспекції Дмитро Заруба підтвердив зацікавленість у створенні Робочої групи ІМПЕЛ (IMPEL Review Initiative, IRI), направленої на аналіз найбільш актуальних питань у роботі Держекоінспекції, учасники обговорили базові умови, порядок підготовки інформації та строки реалізації такої ініціативи, яку планується провести вже в найближчі кілька місяців. Про можливість проведення IRI для України у сфері екологічного нагляду та контролю було домовлено під час Генеральної асамблеї IMPEL у 2024 році.

Нагадаємо, що у травні 2023 року Держекоінспекція України стала повноцінним членом IMPEL Network, що може допомогти в імплементації екологічного законодавства ЄС на рівні органу державного екологічного контролю. Наразі членство Державної екологічної інспекції України реалізується на безкоштовній основі та не потребує витрат з державного бюджету України.