До складу делегації увійшли народні депутати Валерій Дубіль, Микола Княжицький, Артем Ковальов, Володимир Вʼятрович, Юлія Світлична, Олег Синютка, Вікторія Гриб.

Нардепи провели чотири насичені дні зустрічей і перемовин з польськими друзями і колегами. Українську делегацію супроводжував Пан Марчін Босацький, Голова польсько-української парламентської групи. Крім робочих нарад, оглянули польські порти, через які фактично щоденно надходять вантажі, що потім прямують до України.

«Від початку повномасштабного вторгнення через порти Гдиня-Гданськ ми отримали більше 100 контейнерів з благодійною допомогою, які нам регулярно надсилають зі США наші партнери Ілля Мардер (Eltech Trust) та Аксенія Крупенко (Revival Foundation). Також з польськими колегами багато говорили про підтримку України, реформи, обмін досвідом та необхідні кроки для досягнення стабільного миру на європейському континенті, і насамперед - в Україні», - розповів народний депутат, перший заступник голови Комітету ВР з питань здоровʼя нації Валерій Дубіль.

Валерій Дубіль
Валерій Дубіль

В рамках візиту народні депутати України провели зустрічі зі спікером Сенату Малгожата Кідава-Блонською та віце-спікером Сейму Монікою Веліховською, мером Гданська Олександрою Дулкевич, президентом міста Сопот Магдаленою Чаржинською-Яхім, державним секретарем Міністерства фінансів та регіональної політики Яцеком Карновським, державним секретарем Міністерства розвитку фондів Ааном Яном Шишко, Міністром національної оборони Владиславом Косіняк-Камиш, віце-президентом Польсько-української господарчої палати Даріушем Шимчеєм та іншими посадовцями державних органів і установ Польщі.

Популярні статті зараз

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Одесские "герои" прикуривают от войны: директор Кузнецов и начальник начальник Савченко

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Прикрылась только колготками: Настя Ивлеева покрасовалась аппетитными булочками

Все новости

«Дякуємо колегам-депутатам Республіки Польща та народу Польщі за ту колосальну підтримку, яку вони з перших днів повномасштабного вторгнення надавали і продовжують надавати нашій країні і нашим людям!» - резюмував Валерій Дубіль.