До вебресурсу ЕкоЗагроза надійшло звернення від громадянина щодо зливу нечистот та смороду який розповсюджується на сотні метрів поблизу с. Кагамлик Градизької ОТГ Кременчуцького району Полтавської області.

Реагуючи на звернення інспекторами Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з Поліцейським офіцером громади СВГ ВП Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області здійснено виїзд на місце події для підтвердження фактів викладених у звернені.

Прибувши на місце події держінспекторами було виявлено два асенізатора, що зливали нечистоти на поверхню землі. На місце події викликано слідчо - оперативну групу Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області для встановлення обставин вчинення правопорушення.

Наголошуємо, що відповідно до статті 52 КУпАП «Псування сільськогосподарських та інших земель, забруднення їх хімічними і радіоактивними речовинами, нафтою та нафтопродуктами, неочищеними стічними водами, виробничими та іншими відходами, а також невжитті заходів по боротьбі з бур’янами» передбачена адміністративна відповідальність , що тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн. до 1360 грн., а на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн. до 1700 грн..

Крім того, відповідно до статті 239 Кримінального кодексу України передбачена і кримінальна відповідальність за такі дії.

Популярні статті зараз

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

Криптобіржа WhiteBIT: як Володимир Носов та "регіонали" Шенцеви відмивають гроші та допомагають спецслужбам Росії

Компанія ексдепутата Броварської міськради Шапрана «ALUMETA Group» планує придбати проросійський «Юнігран»

Блогери виклали роботу ППО у Києві: засвітилася дружина наркобариги Інна Воронова та навіть Ксенія Мішина

Все новости