Команда знаменитого дендропарку «СОФІЇВКА», одного із «7 ЧУДЕС УКРАЇНИ», підготувала номінаційне досьє для включення до Списку світової спадщини ЮНЕСКО!

На сьогоднішньому Кругломі столі «Розробка концепції розвитку Національного дендрологічного парку «Софіївка» було презентовано номінаційне досьє для подання його до Репрезентативного списку обʼєктів світової культурної спадщини ЮНЕСКО. Документ розроблено командою Науково-дослідного інституту парку на чолі з директором Володимиром Грабовим.

Під час обговорення я зауважив, про важливість застосування короткої процедури розглядання українського номінанта з огляду на те, що він перебуває ПІД ЗАГРОЗОЮ . Як відомо, в Умані неподалік парку 28 квітня 2023 року російська орда вбивць, варварів та мародерів завдавала ракетного удару по житловому будинку, унаслідок чого загинули 23 особи, включно з шістьма дітьми. Таку ж позицію підтримують відомі українські музейники та історики, зокрема Олена Михайлівна Сердюк.

Нині ж важливо, щоб Міністерство культури та Національна комісія України у справах ЮНЕСКО якнайшвидше розглянула номінаційне досьє та підготувала офіційне подання до Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Недаремно ж наш оргкомітет ще в 2007 році включив «Софіївку» до «7 ЧУДЕС УКРАЇНИ». Тож сподіваємося, що ця історико-культурна та природна перлина стане гідним репрезентантом України у світовій спадщині ЮНЕСКО.

Популярні статті зараз

ГУР повсюди: неформальна мережа провела акцію за кордоном до Дня воєнної розвідки

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Любитель «русского мира» хоче відкрити почесне консульство України в Іспанії та отримати статус почесного консула

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Нагадаю, що в 2000 році «Софіївку» також було включено до Попереднього списку світової культурної та природної спадщини ЮНЕСКО.