28 серпня стало відомо про трагічну загибель на фронті українського співака з Енергодару 21-річного Савелія Федана, який брав участь у дев'ятому сезоні талант-шоу «Х-фактор».

Відомо, що військовослужбовець з дитинства підтримував активну громадянську позицію та був учасником патріотичних заходів рідного міста. Вперше опинився на передовій разом із волонтерами у 13 років, куди возив гуманітарну допомогу та співав пісні українським захисникам, піднімаючи їхній бойовий дух. З початку повномасштабного вторгнення з перших днів взяв до рук зброю і пішов звільняти Батьківщину від російських загарбників.

Про загибель Федана повідомив мер Енергодару Дмитро Орлов.

"Ми пам'ятатимемо Савелія таким: талановитим і світлим юнаком з незламним кодексом честі, щирим патріотом України, який завжди вірив у майбутнє своєї країни і не вагаючись став на її захист", - сказав Орлов.

У 16 років хлопець прийшов на «Х-фактор» та виконав свою авторську пісню «Україна», яку написав після чергової поїздки до Донбасу.

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Все новости

«Хлопець прожив на світі всього 21 рік… Попереду у нього мало бути довге та щасливе життя. Але життя хлопця обірвала війна, його забрали нелюди, які прийшли на нашу землю вбивати та руйнувати. Поділяємо біль втрати та приносимо щирі співчуття родині та близьким», — додав мер.