Для активізації мобілізаційної роботи в Україні працівники Територіальних центрів військово-цивільного співробітництва (ТЦК) потенційно можуть почати викликати на місця роботи та підприємства осіб, які є військовозобов'язаними. Хоча наразі письмових вказівок президента України щодо посилення мобілізації немає, очікується, що такі вказівки можуть з'явитися у найближчому майбутньому.

Відповідну публікацію розмістили на сайті новин «apostrophe»

За словами джерела в обласному військкоматі, основним напрямом можливого посилення можуть стати сповіщення на робочих місцях та підприємствах, де працюють особи, які підлягають військовому обов'язку. Хоча інші аспекти мобілізації можуть бути посилені після повномасштабного вторгнення, тим часом можна використовувати цей шлях для підвищення обізнаності та готовності.

Примітно, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який пропонує розширити можливості мобілізації громадян у військові частини та завдання, пов’язані з національною обороною. Це підкреслює зусилля країни, що продовжуються, щодо зміцнення своєї готовності та потенціалу реагування перед потенційними загрозами безпеці.