Згідно з науковими прогнозами, восени 2023 року на Україну чекають незвичайні та особливо високі температури. Дослідники вказують, що середня температура повітря цього року буде приблизно на 1 градус Цельсія вищою порівняно з попередніми десятиліттями.

Дану новину розмістили на сайті «nashemisto»

Примітно, що підвищення температури, як очікується, буде найбільш вираженим у денний час, а в нічний час очікується прохолодніша погода. Такими думками поділилася Віра Балабух, кандидат географічних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділу прикладної метеорології, кліматології та Національної академії наук України.

Осень в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео.
Осень в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео.

Прогнозована середньодобова температура повітря цієї осені, як очікується, досягне близько 8°C, що зробить її трохи прохолоднішою, ніж восени 2022 року. Метеорологи також прогнозують, що заморозки в осінньому сезоні наступлять раніше, ніж зазвичай. У перші два місяці осені, ймовірно, випаде більше опадів, ніж зазвичай. Крім того, до початку листопада очікується настання помітної тенденції до похолодання. Такий ранній настання холодів може означати початок зимового періоду.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Все новости

Осень: Скриншот YouTube
Осень: Скриншот YouTube

Синоптик підкреслив вплив природного явища Ель-Ніньо, яке, як очікується, сприятиме теплій осені та м'якій зимі, яка прогнозується для України. Прогнози показують, що перші заморозки, найімовірніше, відбудуться приблизно в середині листопада, а відносно теплі умови очікуються у грудні, згідно з прогнозом погоди.