Роман Заволока, фітнес-тренер із Полтави, викликав суперечки, регулярно принижуючи солдатів Збройних сил України за допомогою провокаційних відеороликів та принизливих коментарів. Інцидент привернув увагу громадськості, коли Заволока образив і плюнув на пораненого солдата Олександра Мацка, що викликало обурення та спровокувало ширшу дискусію щодо його поведінки.

Дану новину опублікували на порталі «ТСН»

Дії Заволоки було знято на відео, де він звинувачував солдатів у «вбивствах російських окупантів за гроші» та неповажній поведінці. Він спеціально націлився на чергових солдатів, недоречно знімав їх на відео та використав образливі вислови.

Скрін сторіс
Скрін сторіс

Олександр Мацко, поранений солдат, якого образив Заволока, заявив, що поведінка фітнес-тренера не тільки образила його, але й виявила неповагу до поранених і полеглих солдатів. Він заявив, що дії Заволоки образили всіх, хто зараз служить, та тих, хто віддав своє життя за Україну.

Популярні статті зараз

Виробникам та фермерам оголосили головні вимоги та правила: Держекоінспекція провела важливу дискусію

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Все новости

Мацко розповів про протистояння, пояснивши, що підійшов до Заволоки та його друга, коли зауважив, що вони знімають солдатів під час оголошення про мобілізацію та видачу повісток. Мацко хотів нагадати, що під час воєнного стану знімати військовослужбовців заборонено. Проте Заволока відповів грубістю та нецензурною лексикою.

Фітнес-тренер принижував військових
Фітнес-тренер принижував військових

Полтавський обласний військовий комітет вжив заходів, направивши до Служби безпеки України (СБУ) заяву за статтями 435-1 (образа честі та гідності військовослужбовця) та статті 436-2 Кримінального кодексу України. Поліція також порушила кримінальну справу за звинуваченням у хуліганстві.

Дії Заволоки викликали громадське обурення та викликали дискусії про належну поведінку та повагу до військовослужбовців. Цей інцидент наголосив на важливості підтримки та вшанування тих, хто служить у Збройних силах України.